سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان:
۲۸ درصد پروندههای طلاق توافقی در کردستان منجر به سازش شد
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان گفت: ۲۸ درصد پروندههای طلاق توافقی در مراکز مشاوره خانواده دادگستری کردستان منجر به سازش شده است.
بهادر اسدی ظهر یکشنبه به خبرنگاران رسانههای کردستان اعلام کرد: با رونمایی از سامانه مسیر (مشاوره ساختن یک راه) و تحلیف مدیران و مشاوران مراکز مشاوره خانواده دادگستری استان در مرداد ماه سال گذشته و شروع به کار این مراکز از شهریور ماه، مطابق آمار اخذ شده از مرکز امور وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه، تعداد دو هزار و ۱۷۰ پرونده طلاق توافقی به این مراکز ارجاع شد که از این تعداد، ۶۱۶ پرونده منجر به صلح و سازش بین زوجین شده است.
وی تصریح کرد: موضوع خانواده با موضوع جرایم و آسیبهای اجتماعی رابطه دوسویه دارد به نحوی که از یک طرف ارتکاب جرایم و پدید آمدن آسیبها در خانواده میتواند فروپاشی و طلاق را به دنبال داشته باشد و از طرفی دیگر فروپاشی خانواده و طلاق نیز میتواند منجر به آسیبهای اجتماعی و ارتکاب جرایم شود.
وی گفت: افزایش طلاق در جامعه آسیبهای دیگری از جمله فقر، بیکاری، اعتیاد و گسستگی خانواده و آسیبهای ناشی از فرزندان طلاق را به همراه دارد بنابراینمراکز مشاوره در جلوگیری از فروپاشی خانواده و تحکیم بنیان آن میتوانند مهمترین نقش را داشته باشند.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان افزود: با توجه به اینکه بسیاری از اختلافات خانوادگی که منجر به طلاق میشود ناشی از نداشتن مهارتهای زندگی، عدم مسئولیتپذیری زوجین، هیجانات زودگذر و یا لج و لجبازی است، در تعدادی از این اختلافات، ارائه خدمات مشاوره خوب میتواند از بروز طلاق جلوگیری نماید.
اسدی با اشاره به اینکه وظیفه تشکیل مراکز مشاوره خانواده طبق موضوع ماده ۱۶ قانون حمایت خانواده به قوه قضائیه واگذار شده، افزود: مراکز مشاوره در استان کردستان از سال ۱۳۹۵ در کنار دادگاههای خانواده و بهمنظور ارجاع متقاضیان دعاوی خانواده برای دریافت خدمات مشاوره و مددکاری ایجاد گردیده است که این مراکز زمینه کاهش طلاق را از طریق افزایش حداکثری صلح و سازش در بین زوجین فراهم مینماید.
وی تصریح کرد: اقداماتی که در طول سالهای اخیر در ارجاع دعاوی خانواده به مراکز مشاوره خانواده و برگزاری کارگاههای بازآموزی و توانمندسازی علمی و عملی برای مشاوران و موسسین مراکز مشاوره خانواده صورت گرفته است منجر به سازش ۲۸ درصدی در بین دریافتکنندگان خدمات مشاوره در سال گذشته شده است که نشان میدهد این برنامه توانسته اثربخشی لازم را داشته باشد.
منبع: خبرگزاری مهر
شناسه خبر 82473