کارشناس علم و فناوری گفت: همکاریهای پژوهشی بینالمللی و استفاده از پلتفرمهای دیجیتال میتواند به ایران در دسترسی به دانش جهانی و تقویت ارتباطات بینالمللی کمک کند.
وی ادامه داد: استارتاپهای موفق در حوزههایی همچون فینتک، تجارت الکترونیک، اپلیکیشنهای موبایل و خدمات آنلاین در حال تبدیل شدن به ابر بیزینسها هستند، همچنین، فناوریهای نوین در شبکههای مخابراتی و اینترنت اشیا (IoT) بهویژه در نانوفناوری و بایوتکنولوژی در بخشهای پزشکی، کشاورزی و صنعت نیز در حال توسعه هستند.
این کارشناس علم و فناوری تنوع و قابلیتهای اپلیکیشنهای کشاورزی اشاره کرد و افزود: این اپلیکیشنها با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته نظیر پایش رطوبت و سلامت حیوانات، مدیریت هوشمند مزرعهها و باغها را از طریق موبایل امکانپذیر کردهاند، خودروهای هیبریدی و برقی نیز در ایران مورد توجه قرار گرفته و اخیراً استیشنهای شارژ خودروهای برقی در برج میلاد راهاندازی شدهاند.
مفید همچنین درباره چالشهای فناوری در ایران اظهار کرد: تحریمهای بینالمللی، کمبود سرمایهگذار داخلی، مقررات پیچیده، خروج نخبگان و محدودیت همکاریهای بینالمللی از مهمترین موانع پیشرفت فناوری در ایران هستند.
وی بر نقش دولت در حمایت از نوآوری و فناوری تأکید کرد و افزود: دولت میتواند با سیاستگذاریهای مناسب، تصویب قوانین حمایتی، حمایت مالی از استارتاپها، ایجاد زیرساختهای فناوری و تربیت نیروی انسانی ماهر، به توسعه فناوری در ایران کمک کند.
کارشناس علم و فناوری به ارتباط بین دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و صنعت اشاره و بیان کرد: این ارتباط باید مؤثرتر از گذشته باشد. دفاتر انتقال فناوری و پارکهای علم و فناوری نیز نقش مهمی در انتقال نیازهای صنعت به دانشگاهها و تولید دانش کاربردی دارند.
مفید تأکید کرد: تعاملات علمی و صنعتی با کشورهای همسو مانند چین، روسیه، ترکیه و قطر میتواند فرصتهای جدیدی را برای بازارهای نوظهور فراهم کند، همچنین همکاریهای پژوهشی بینالمللی و استفاده از پلتفرمهای دیجیتال میتواند به ایران در دسترسی به دانش جهانی و تقویت ارتباطات بینالمللی کمک کند، برای بهرهبرداری بهتر از این فرصتها، باید به رفع محدودیتها و خنثی کردن تحریمها پرداخته شود.
منبع: ایمنا
شناسه خبر 85968