روز گذشته یکی از جلوههای این اقدام فناورانه در حوزه کشاورزی بود و اسلامی تصریح کرد: «سازمان انرژی اتمی ایران اهتمام ویژهای در زمینه استفاده از فناوری هستهای برای حل مسائل، بردن فناوری هستهای و نتایج استفاده از آن در زندگی مردم دارد.
فعالیتهای صلح آمیز هستهای جمهوری اسلامی ایران از دهه 80 با گزارش دروغین و انحرافی گروهک تروریستی منافقین، وارد یک چالش بینالمللی شد و این چالش همچنان ادامه دارد. اتهاماتی که در آن میکوشد از جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور برهمزننده امنیت جهانی از طریق حرکت به سمت سلاح هستهای یاد کند.
این اتهامات بیاساس بارها از سوی مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران در ادوار مختلف، قویاً رد شده و بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در دورههای مختلف حتی به صورت سرزده، عدم انحراف ایران از فعالیتهای هستهای را تأیید کردهاند. فراتر از آن در دورههایی برخی دولتهای حاکم در جمهوری اسلامی ایران برخی نظارتهای فراتر از پادمانها و پروتکلهای تعریف شده را هم پذیرفتهاند، اما طرفهای غربی حاضر به پذیرش این واقعیت نشدهاند که جمهوری اسلامی ایران دنبال ساخت سلاح هستهای نیست. راز این مخالفت را باید در جایی دیگر جستوجو کرد که به عنوان بهانه بزرگتری پشت این ادعاها نهفته است، و آن عدم ورود ایران به دانش هستهای و دستیابی به این فناوری است که جمهوری اسلامی ایران را در بسیاری از فناوریهای علمی، کشاورزی، صنعتی و دارویی بینیاز میکند و از وابستگی کشور به باشگاه دارنده این فناوری میکاهد. موضوعی که طی چند سال گذشته مورد توجه رئیس سازمان انرژی اتمی کشور بوده و آنگونه که دکتر محمد اسلامی میگوید: «فناوری هستهای را به زندگی مردم بردهایم.»
روز گذشته یکی از جلوههای این اقدام فناورانه در حوزه کشاورزی بود و اسلامی تصریح کرد: «سازمان انرژی اتمی ایران اهتمام ویژهای در زمینه استفاده از فناوری هستهای برای حل مسائل، بردن فناوری هستهای و نتایج استفاده از آن در زندگی مردم دارد.»
به گزارش ایرنا، اسلامی در آیین بهرهبرداری از نخستین کارخانه آلودگیزدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسمای کشور در شهر رفسنجان افزود: چرخه فعالیت در فرایند نوآوری باید بتواند حل مسئله را انجام دهد و برای نیاز کشور و مردم پاسخگو باشد. سازمان انرژی اتمی ایران اهتمام ویژهای در زمینه استفاده از فناوری هستهای برای حل مسائل و مشکلات کشور، بردن فناوری هستهای و نتایج استفاده از آن در زندگی مردم دارد.
**عبور از فاز تحقیقات ورود به فاز صنعتی شدن
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: این دوره یکی از تأکیدات محوری، عبور از فاز تحقیقات و وارد فاز صنعتی شدن بوده که در راستای سند جامع سازمان انرژی اتمی در حال انجام است. وی گفت: یکی از محورهای مورد توجه در سازمان انرژی اتمی ایران کشاورزی، مواد غذایی و ارتقای کیفیت آنها در فرایند امنیت غذایی است، فناوری پلاسمای سرد به عنوان یکی از فناوریهای تأثیرگذار در نظر گرفته شده و دارای ظرفیت گستردهای است که میتواند در عرصههای مختلف از قبیل حوزههای پزشکی، کشاورزی و محصولات غذایی، صنعت و نیز در حوزه آب، خاک و محیط زیست بهکار گرفته شود.
اسلامی با اشاره به اینکه پسته یکی از مهمترین محصولات کشور در استان کرمان تولید میشود و کانون تولید آن در رفسنجان است ادامه داد: برای رفع مشکلات موجود در زمینه تولید پسته و باغداران بر آن شدیم این منطقه را در اولویت برنامههای سازمان انرژی اتمی ایران قرار دهیم. به همین دلیل از دو سال قبل به این موضوع پرداختیم و مسائل مطالعاتی و طراحیهای تکمیلی این طرح انجام شد تا امروز شاهد بهرهبرداری از این کارخانه باشیم. این کارخانه در سالهای گذشته متروکه بود و از طریق تملک در اختیار شرکت فناوری پلاسما به عنوان متولی این کار قرار گرفت که توانست نخستین کارخانه آلودگیزدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما در کشور را احداث کند.
**فناوری هستهای در خدمت کشاورزی
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: امروز شاهد شروع به کار این فناوری در حوزه صنعت در استان کرمان هستیم که این فناوری میتواند به عنوان گام نخست ترویجی در نظر گرفته شود و امیدواریم کاربرد آن برای فعالان و صادرکنندگان پسته به منظور جلوگیری از آسیبها و ضربه به صادرات گشایشی ایحاد کند. وی گفت: همچنین امیدواریم به برکت این محصول، فعالان بخش کشاورزی ورود کنند و استقبال عملی ادامه باشند تا در آینده فناوری پلاسما در بخش کشاورزی گسترش یابد و پایدار بماند.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما هم در این آیین گفت: امروز موفق شدیم نخستین کارخانه آلودگیزدایی از خشکبار مبتنی بر فناوری پلاسما را در کشور و شهر رفسنجان افتتاح کنیم. مهدیه بختیاری توضیح داد: پلاسما در توالی حالت جامد، مایع و گاز به عنوان حالت چهارم ماده شناخته میشود؛ پلاسما در واقع محیط غیرتعادلی است که کنترل آن در اختیار ما قرار دارد. با استفاده از گونههای اکسیداتیوی که در پلاسما وجود دارد، اسپرم قارچ را حذف میکنیم و این فرایند سبب میشود تا قارچ یا باکتری نتواند در خشکبار رشد کند. وی گفت: در مورد سموم نیز با از بین بردن و شکستن پیوندهای ترکیبات آلی، گونههای اکسیداتیو باعث از بین رفتن سموم میشوند.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما تصریح کرد: از این فناوری نخستین بار در کشور استفاده شده و امیدواریم این کارخانه تبدیل به الگویی در صنعت کشاورزی شود و بتوانیم نسبت به احداث و بهرهبرداری از واحدهای بیشتر بر مبنای فناوری پلاسما در کشور اقدام کنیم. وی گفت: اگر این اتفاق رخ دهد، خواهیم توانست تمامی ظرفیت تولید داخل کشور را با این فناوری پوشش دهیم. با استفاده از این فناوری و افزایش کیفیت و سلامت خشکبار قادر خواهیم بود نسبت به تولید محصولاتی با کیفیت بالا و امنیت غذایی بیشتر اقدام کرده و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه کنیم. بختیاری اضافه کرد: این فناوری به ما کمک میکند تا بار میکروبی گیاهان دارویی را نیز حذف کنیم و بتوانیم در زمینه صادرات این محصولات موفق باشیم.
نخستین کارخانه آلودگیزدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای فناوری پلاسما کشور روز گذشته با حضور محمد اسلامی معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی و برخی از مدیران این وزارتخانه، مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما، جمعی از مدیران صنعت هستهای، استاندار کرمان و مسئولان محلی در رفسنجان به بهرهبرداری رسید. کارخانه فرآوری خشکبار در رفسنجان با شعار «پشتیبان سلامت غذایی، در مسیر صنعت نوآور»، ظرفیت پذیرش سه تن محصول در هر ساعت دارد. در فاز نخست بهرهبرداری از این کارخانه، سالانه 6 هزار تن خشکبار نظیر پسته، بادام، بادام زمینی و نیز محصولاتی مانند ذرت، غلات، دانههای روغنی، و حبوبات، آلودگیزدایی و فرآوری خواهند شد.
شناسه خبر 88939