سپهرغرب، گروه خبر: مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان تردد مستمر اتوبوسهای ناوگان حمل و نقل عمومی آن هم به صورت دیزلی را یکی از دلایل آلودگی همدان برشمرد و گفت: هیچ یک از این اتوبوسها معاینه فنی ندارد؛ ضمن اینکه به دلیل نبود جایگاه سوختگیری یورو 4، از گازوییل یورو 2 استفاده میشود که دودزاست.
شصتوهشتمین صحن شورای اسلامی شهر همدان با حضور مدیرکل مدیریت بحران استانداری و شهردار با دستورجلسه بحران آلودگی هوا در شهر همدان برگزار شد
رئیس شورای اسلامی شهر همدان اعلام کرد: نخستین نشست هماندیشی با محوریت احیای حقوق عامه در حوزه مدیریتشهری در مرکز مطالعات و پژوهشهای شورا برگزار خواهد شد.
کامران گردان گفت: این نشست بهمنظور ترسیم روش یکنواخت عملکرد کمیسیونهای ماده 5، 77 و 100 و همچنین بررسی مباحث سیماومنظر شهری، مشکلات حوزههای مختلف مدیریتشهری و... با حضور اعضای شوراهای اسلامی شهرهای استان و دعوت از قضات استان همدان برگزار میشود.
وی در ادامه تعیینتکلیف تغییر کاربری 48 هکتاری بهمنظور رفع مشکل 13 ساله تعاونی پرستاران و شهروندان همدانی را ضروری دانست و افزود: این درخواست باید همراه با نظر اکثریت اعضای شورا هر چه سریعتر از شورای شهر خارج شود تا شهرداری بتواند اقدامات لازم را عملیاتی کند.
گردان همچنین با اشاره به اینکه عملکرد ستاد مدیریت بحران استان همواره قابل تحسین بوده است؛ گفت: شهرداری به عنوان یکی از شاخههای اصلی مدیریت بحران استان در مواقع بحران سربلند بوده است که این افتخار به شورای شهر هم بازمیگردد.
رئیس شورای شهر همدان ادامه داد: با توجه به بحرانهای اخیر و مطالبات مردمی برای پیگیری آلودگی هوا و شیوع بیماری آنفولانزا توسط نمایندگان مردم، وظیفه داریم تا از مسئولان مربوطه، پرسشگر باشیم.
وی با تأکید بر اینکه جایگاه شورا در اصل 103 قانون اساسی دیده شده است؛ اظهار کرد: مطالبهگری نمایندگان پارلمان شهری از حقوق اساسی آنان محسوب میشود.
به گفته وی؛ از آنجایی که همدان، شهر صنعتی نیست و از این منظر هم همیشه رنج برده است؛ از این رو تنویر افکار عمومی در راستای رفع شبهات معضل آلودگی هوا و شیوع آنفولانزا و پاسخگویی شفاف در هر زمان بهویژه مواقع بحران، امری ضروری است.
تأکید بر اطلاعرسانی موارد بحرانی به صورت شفاف
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای شهر همدان نیز با تأکید بر اینکه مطالبهگری شورای شهر به عنوان نمایندگان مردم به معنای زیر سوال بردن تلاش مدیریت بحران استان نیست؛ گفت: با توجه به بُعد نظارتی شورای شهر، حتما باید ناظر بر عملکرد حوزه مدیریتشهری باشیم.
ابراهیم مولوی با تأکید بر اینکه مردم برای اطلاعیه تعطیلی مدارس با هدف پیشگیری از شیوع آنفولانزا و... نامحرم نیستند، اظهار کرد: سردرگمی مردم در اطلاع از جزئیات شرایط بحرانی درست نیست که انتظار میرود به صورت شفاف، موارد بحرانی را متولیان امر به مردم اطلاع دهند تا در کنترل و پیشگیریها اقدام عاجل صورت گیرد.
مولوی با تاکید بر لزوم اطلاعرسانی دقیق و به موقع گفت: شهرداری آمادگی دارد تا 4 نقطه از شهر را برای نصب دستگاه پایش و آنالیز کیفیت هوا اختصاص دهد.
بررسی طرح ایجاد تالار گفتمان شهر برای جلب مشارکت شهروندان
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان در ادامه با اشاره به اینکه اواخر آبانماه دومین اجلاس رؤسای کمیسیونهای معماری و شهرسازی با موضوع رعایت حقوق عامه در شهر مشهد برگزار شد؛ گفت: در این جلسه سه کارگروه به عنوان کارگروه معماری، شهرسازی و بازآفرینی و طرحهای شهری برگزار شد.
نرگس نورالهزاده با بیان اینکه طرح زیست شبانه به دلیل عدم اولویت و نیاز در شهرها از دستور کار جلسه خارج شد، اظهار کرد: طرح ایجاد تالار گفتمان شهر برای جلب مشارکت شهروندان در طرحهای شهری، بازآفرینی، توسعه محلات و... مورد بررسی قرار گرفت.
وی از بررسی طرح تشکیل کمیته سیما و منظر برای ساماندهی سیما و منظر شهری در این اجلاس خبر داد و گفت: این مهم مورد تصویب قرار گرفت و مقرر شد این طرحها در صحن شورای شهر مطرح شود تا موارد لازم را در شهر خود به اجرا برسانند.
نورالهزاده با اشاره به بازدید از کارخانه نوآوری مشهد، عنوان کرد: در این کارخانه فضایی برای رشد کسبوکارهای فناوری تشکیل و راه اندازی شده بود که میتواند مورد توجه مدیریت شهری سایر شهرها قرار گیرد.
همدان؛ پاکترین شهر کشور است
شهردار همدان نیز در این نشست با اشاره به اینکه در زمان اعلام آلودگی شهر همدان در تهران حضور داشتم، گفت: افق دید در تهران بسیار محدود بود؛ در حالیکه کوه الوند همدان از کیلومترها قابل رویت است؛ از این رو نباید شهر را آلوده معرفی کرد.
عباس صوفی با تأکید بر اینکه همدان؛ پاکترین شهر کشور است، افزود: کوتاهی یک سازمان و خرابی دستگاه پایش هوا موجب شد تا همدان به عنوان شهر آلوده، اعلام شود؛ در حالیکه دایهدار شهر پاک هستیم.
وی اظهار کرد: شهرداری این آمادگی را دارد تا در نقاط مختلف شهر نسبت به جانمایی برای نصب دستگاه پایش هوا اقدام کند که امیدواریم محیط زیست اقدامات لازم را برای نصب تجهیزات مورد نظر انجام دهد.
شهردار همدان همچنین نبود معاینه فنی اتوبوسهای ناوگان حمل و نقل شهری را تکذیب کرد و گفت: پس از حادثه اتوبوس دانشگاه آزاد تهران، الزاماً معاینه فنی تمام اتوبوسهای سطح شهر، انجام شد.
طالبی: محیط زیست و علوم پزشکی؛ پاسخگوی مردم هستند
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان نیز با بیان اینکه چهار جلسه کمیته اضطراری آلودگی هوا از یکم تا چهارم دی ماه امسال برگزار شده است، گفت: شاخص کیفیت هوا با 12 ساعت پایداری هوای همان روز ارزیابی و مشخص میشود که اغلب در سطح ناسالم برای گروههای حساس قرار داشت.
علیمردان طالبی با اشاره به قانون هوای پاک، اظهار کرد: سازمان محیط زیست مسئول نظارت بر اجرای این قانون است؛ البته هر دستگاهی پیرامون آلودگی هوا و سایر شرایط بحرانی، وظیفهای دارد که باید به نحو احسن اجرا کند.
وی با تأکید بر اینکه نمیتوان با هر وضعیتی به تعطیلی مدارس اقدام کرد که قطعا موجب ضرر به سیستم آموزشی خواهد شد؛ افزود: هرگونه تصمیمگیری پیرامون تعطیلی مدارس برای برودت هوا نیز به استناد اطلاعیه و اخطاریه هواشناسی بوده است که البته مبحث آنفولانزا هم نادیده گرفته نشد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان تردد مستمر اتوبوسهای ناوگان حمل و نقل عمومی آن هم به صورت دیزلی را یکی از دلایل آلودگی همدان برشمرد و گفت: هیچ یک از این اتوبوسها معاینه فنی ندارد؛ ضمن اینکه به دلیل نبود جایگاه سوختگیری یورو 4، از گازوییل یورو 2 استفاده میشود که دودزاست.
طالبی، ذرات معلق در هوا را ناشی از سوخت خودروها دانست و گفت: برخی از آلایندهها دست ماست که نسبت به رعایت و کنترل آن کوتاهی میشود.
وی با اشاره به شایعههای هفته قبل مبنی بر رسیدن میزان آلودگی در دستگاه پایش هوا به مرز 500، گفت: به دلیل خراب بودن دستگاه پایش، این نقص فنی ایجاد شد؛ هرچند با تشکیل کمیته اضطراری مشخص شد که به دلیل وارد شدن ضربه به دستگاه پایش، این اشتباه در نمایشگر نشان داده شده و غیر واقعی است.
طالبی، محیط زیست را مسئول اطلاعرسانی آلودگی هوا اعلام کرد و گفت: علوم پزشکی نیز به لحاظ بهداشتی باید پاسخگوی مردم باشد.
شناسه خبر 15811