یک دکترای طراحی شهری مطرح کرد:
استفاده از تجربیات بخش خصوصی برای طراحیهای شهری
سپهرغرب، گروه شهر: یک دکترای طراحی شهری گفت: شهر یک موجود زنده است و طراحی هر نقطهای از آن باید متناسب با ویژگیها و ظرفیتهای خاص خودش انجام شود.
حسن سجادزاده با اشاره به مفهوم مدیریت طراحی شهری، اظهار کرد: در سیستم طراحی شهری شهرهای ما انتخاب مشاور بهدرستی انجام نمیشود و مدیر پروژه طراحی شهری تخصص کافی برای مدیریت ندارد.
وی افزود: در شهرهای کشورهای توسعهیافته طرحهای شهری به مناقصه گذاشته میشود، فرآیند شفافی برای اجرای طرحهای شهری وجود دارد و طرحها به سازمانهای مرتبط واگذار میشود در حالی که در کشور ما متأسفانه رابطه جای تخصص را گرفته است.
این دکترای طراحی شهری اضافه کرد: حوزه انتخاب مشاور و انتخاب طراح کاملاً سلیقهای، ارتباطی و بدون در نظر گرفتن ملاحظات تخصصی است.
سجادزاده با بیان اینکه طراحی شهری در شهرهای کشور ما کاریکاتوری است، تصریح کرد: در فرآیند طراحی شهری، طراحی بدون توجه به متن، زمینه بوده و کاملاً مجلهای و اینترنتی بوده در حالی که شهر یک موجود زنده است و طراحی هر نقطهای از شهر باید متناسب با ویژگیها و ظرفیتهای خاص خودش انجام شود.
وی ادامه داد: برداشت یک الگو از شهری دیگر نمیتواند برای سایر شهرها کارآمد باشد و در این راستا باید نیازهای شهروندان هر شهر در قالب مصاحبه برآورد شده و پروژههای طراحی بر اساس خواست و نظر ساکنان شهر شکل بگیرد.
وی تأکید کرد: نیاز است مشاور دهها و صدها سناریو ارائه دهد تا پس از نظرسنجی و ارزیابی بهترین ایده انتخاب و پیادهسازی شود.
این کارشناس شهری افزود: بیتوجهی به اقلیم شهر بیتوجهی به هویت کالبدی، بیتوجهی به شرایط اقتصادی و زیستمحیطی و نادیده انگاشتن شهروندانی که قصد استفاده از این فضاهای شهری را دارند موجب شده تا طرحهای شهری با شکست مواجه شود.
سجادزاده افزود: استفاده از تجربیات بخش خصوصی و مشارکت آنها نیز برای اجرای هرچه بهتر طرحهای شهری باید مورد توجه باشد.
وی گفت: طراحی شهری شهرهای ما به جای اینکه فرآیندمحور باشد، محصور محور است در حالی که طراحی شهری در قالب یک پروژه خلاصه نمیشود و تمامی ابعاد یک طرح شهری باید در نظر گرفته شود.
شناسه خبر 41411