مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان همدان مطرح کرد:
همدان جزء استانهای برتر در حفظ محیطزیست و ایجاد تصفیهخانه فاضلاب
سپهرغرب، گروه خبر: مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان همدان گفت: 9 شهرک و ناحیه صنعتی استان همدان از تصفیهخانه فاضلاب برخوردار هستند و همدان در کشور جزء استانهای برتر در حفظ و نگهداری محیطزیست و ایجاد تصفیهخانه فاضلاب بهشمار میرود.
محمدرضا بادامی با اشاره به کلنگزنی سه پروژه مهم در منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد، گفت: راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی یکی از اولویتهای مهم استان است که با تلاش مجموعه شرکت شهرکهای صنعتی زیرساختهای اولیه تکمیل شد و شاهد کلنگزنی و آغاز بهکار سه پروژه مهم زیرساختی دیگر در این منطقه بودیم.
بادامی بیان کرد: کلنگ سه پروژه مهم شامل ساخت سردرب، زیرسازی و آسفالت و دیوارکشی منطقه ویژه اقتصادی با اعتبار بیش از 15 میلیارد تومان به زمین زده شد تا مسیر توسعه و پیشرفت استان بهویژه شهرستان فامنین هموارتر شود.
وی افزود: از ابتدای سال جاری در ناحیه صنعتی فامنین بیش از 80 قطعه زمین صنعتی به متقاضیان واگذار شد و با توجه به استقبال از سرمایهگذاری در این ناحیه صنعتی، 40 قطعه دیگر نیز بعد از تکمیل در اختیارسرمایهگذاران قرار میگیرد.
بادامی تأکید کرد: شهرستان فامنین از ظرفیت بسیار مطلوبی برای سرمایهگذاری و توسعه صنعتی برخوردار است که در همین مسیر 100 هکتار از اراضی منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد با دارا بودن تمامی زیرساختهای لازم، مهیای حضور سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی است.
عقد قرارداد سرمایهگذاری جدید در شهرکها و نواحی صنعتی
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان همدان همچنین بیان کرد: در سهماهه نخست سال جاری قراردادهای جدید واگذاری زمین در شهرکها و نواحی به متراژ 27 هزار متر مربع با متقاضیان سرمایهگذاری در شهرکها و نواحی صنعتی استان همدان امضا شد که انشاالله با راهاندازی و بهرهبرداری از این واحدها، گامهای مؤثری در جهت کاهش نرخ بیکاری در استان برداشته خواهد شد.
وی افزود: در سال تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها با افزایش و تکمیل زیرساختهای لازم در شهرکها و نواحی صنعتی، استقبال مناسبی از طرف سرمایهگذاران و فعالان عرصه تولید جهت سرمایهگذاری در استان شده است.
بادامی تأکید کرد: جهت رفاه حال سرمایهگذاران مجموعه شرکت شهرکهای صنعتی استان با تمام توان در خدمت تولید و اشتغال بوده و در شرایط سخت کرونایی همکاران ما نهایت تلاش خود را در جلب اعتماد سرمایهگذاران بهکار گرفتهاند؛ بهطوری که همهروزه شاهد حضور سرمایهگذاران بیشتری جهت فعالیت در شهرکها و نواحی صنعتی هستیم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان همدان از پیگیری ایجاد شهرکهای صنعتی جدید در استان خبر داد و گفت: با توجه به نیاز استان ایجاد شهرک صنعتی جدید در دستور کار قرار دارد و درحال مطالعه امکانسنجی و مکانیابی است.
شناسایی 30 خوشه صنعتی در همدان
وی از شناسایی 30 خوشه صنعتی در این استان خبر داد و افزود: دو خوشه صنعتی چرم و فرش همدان در دست اجرا است.
بادامی اظهار کرد: 6 خوشه صنعتی سفال و سرامیک لالجین، مبل منبت تویسرکان، مبل منبت ملایر، قطعات لاستیکی رزن، کشمش ملایر و پوشاک کردآباد ایجاد شده است.
این مقام مسئول با بیان آنکه دو خوشه صنعتی چرم و فرش همدان در دست اجرا است، تصریح کرد: مطالعات اجرای این دو خوشه انجام و مشاور و ناظر پروژه انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه فرآیند توسعه خوشه بحث توسعه صنعتی را دنبال میکند، درباره اشتغالزایی خوشههای صنعتی ادامه داد: اشتغال یکی از زیرمجموعههایی است که بهواسطه توسعه صنعتی ایجاد میشود و در توسعه صنعتی اشتغال هدف اصلی نبوده، بلکه زنجیره ارزش واحدها مدنظر است؛ بهطوری که بهواسطه بهبود زنجیره تولید، ناخودآگاه اشتغال نیز افزایش مییابد.
بادامی درباره شهرک خیاطی ازندریان نیز گفت: پوشاک ازندریان قابلیت خوشه شدن را دارد و تاکنون فرآیند مطالعاتی و زمین درحال انجام است، ضمن اینکه 30 پتانسیل خوشه صنعتی در استان شناسایی شده که تمامی این موارد پتانسیل خوشه شدن را دارند، اما فرآیند خوشه سه تا پنج سال زمان نیاز دارد و براساس اولویتبندی این فرآیند انجام میگیرد.
قرارداد اراضی بلوکهشده در شهرکهای صنعتی همدان فسخ میشود
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان همدان با تأکید بر اینکه قرارداد اراضی بلوکهشده در شهرکهای صنعتی استان فسخ میشود، افزود: اراضی صنعتی که در سالهای گذشته به متقاضیان واگذار شده اما صاحبان به دنبال فعالیت صنعتی نبودند، پس گرفته خواهد شد.
بادامی با اشاره به اینکه در واگذاری اراضی صنعتی شهرکها براساس قرارداد منعقدشده با خریداران مهلت خاصی برای راهاندازی واحد صنعتی داده میشود، اظهار کرد: اگر بو ببریم خریداران قصد سوء استفاده از خرید زمین در شهرکهای صنعتی دارند، قرارداد را فسخ خواهیم کرد.
وی مهمترین علت عدم آغاز فعالیت صنعتی توسط متقاضیان اراضی شهرکهای صنعتی را افزایش هزینههای تولید و ساختوساز دانست و افزود: شهرکهای صنعتی جای رشد ندارند که افراد بخواهند با هدف کسب سود از این اراضی خریداری کنند، چراکه نفع و سودی ندارد؛ بلکه مهمترین علت عدم آغاز یک فعالیت صنعتی این است که مبالغ سرمایهگذاری افزایش یافته و افراد توان سرمایهگذاری ندارند.
بادامی با تأکید بر اینکه رسالت شرکت شهرکهای صنعتی حمایت از تولید است، تصریح کرد: بنابراین نمیتوانیم چکشی عمل کنیم؛ اما اگر بو ببریم کسی قصد سوء استفاده دارد، قرارداد را فسخ خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان همدان درباره پسگیری اراضی حبسشده در شهرکهای صنعتی یادآور شد: از ابتدای فعالیت شهرکهای صنعتی حدود 200 قطعه زمین بلوکه شده بوده که البته تا سال 96 همگی تعیین تکلیف شدند و اراضی بلوکهشده از سال 96 به بعد درحال بررسی هستند که اگر بدانیم افراد توان اجرا ندارند و یا با هدف سوء استفاده زمین را نگهداری کردهاند، فسخ قرارداد خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه شهرکهای صنعتی بهاران، صنایع غذایی بهار و بوعلی دو جزء شهرکهای تقاضامحور استان همدان هستند، خاطرنشان کرد: ظرفیت واگذاری زمین در شهرک صنعتی بهاران و بوعلی دو تکمیل شده است، اما در شهرک صنایع غذایی بهار ظرفیت واگذاری وجود دارد.
بادامی با بیان اینکه اراضی واگذارشده شهرک بهاران طی دو سال گذشته امسال بهعلت کوتاهی در ساخت ریزش خواهند کرد، گفت: سال 98، 200 قرارداد واگذاری و در سال گذشته 430 قرارداد واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی استان منعقد شده است که تعداد زیادی شروع به ساختوساز کردند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان همدان از افتتاح پروژه استحصال پساب تصفیهخانه فاضلاب شهرک صنعتی بوعلی با اعتبار بیش از 6 میلیارد تومان نیز خبر داد.
وی گفت: بهمنظور حفظ محیطزیست و صرفهجویی در مصرف آب شهرک صنعتی بوعلی پروژه استحصال پساب تصفیهخانه فاضلاب این شهرک با اعتباری بالغبر 6 میلیارد تومان و ظرفیت 500 متر مکعب در روز عملیاتی شد.
این مقام مسئول افزود: 9 شهرک و ناحیه صنعتی استان همدان از تصفیهخانه فاضلاب برخوردار هستند که همدان در کشور جزء استانهای برتر در حفظ و نگهداری محیطزیست و ایجاد تصفیهخانه فاضلاب بهشمار میرود.
بادامی تأکید کرد: خروجی پساب فاضلاب شهرک صنعتی بوعلی با نصب دستگاههای پیشرفته و فناوری مدرن و طی فرآیندی خاص که با دقت و حساسیت بالایی انجام میشود، در مصرف صنعتی آب مورد نیاز واحدهای صنعتی قابل استفاده است.
معاون وزیر صمت و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران نیز با بیان اینکه همدان دارای ظرفیتهای بسیاری است و تعامل بسیار خوبی بین ارکان حاکمیتی این استان برقرار است، افزود: راهاندازی بنگاههای اقتصادی در روستاها در کنار توانمندسازی مردم، موجب اشتغالزایی و تحقق اقتصاد مقاومتی میشود و درنهایت این روند، توسعه کشور رقم خواهد خورد که خوشه صنعتی کردآباد نمونه بارز اقتصاد مقاومتی است.
علی رسولیان یادآور شد: درتلاشیم در تأمین زیرساختهای شهرکهای صنعتی و نواحی صنعتی، امکانات لازم را برای توسعه صنعتی در استان همدان فراهم کنیم؛ ضمن اینکه از شرکتهای دانشبنیان و واحدها حمایتهای لازم بهعمل آید.
رسولیان افزود: شرکت شهرکهای صنعتی استان همدان جزء شرکتهای برتر استانی است که با ایجاد زیرساختهای لازم در شهرکهای صنعتی جهت سرمایهگذاران و استقبال مناسب تولیدکنندگان برای فعالیت در نواحی صنعتی، از شاخصهای مناسبی در کشور برخوردار است.
معاون وزیر صمت گفت: منطقه ویژه فناوریهای برتر در استان همدان یکی از چهار منطقه ویژه کشور محسوب میشود که قابلیت افزایش 400 هکتاری را نیز دارد، ضمن آنکه این روند میتواند در دانشبنیان کردن طرحها نیز اثرگذار باشد.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی در کل کشور 80 درصد رشد داشته است، عنوان کرد: بالغبر سه هزار و 200 میلیارد تومان در کشور برای تقویت زیرساخت شهرکها هزینه شده است.
رسولیان با تصریح بر اینکه استان همدان در حوزه شهرکهای صنعتی و شهرکهای دانشبنیان ظرفیت بسیار خوبی دارد، مطرح کرد: حمایتهای استاندار همدان از تقویت زیرساخت شهرکهای صنعتی استان قابل تقدیر است.
امضای تفاهمنامه مسئولیتهای اجتماعی
این مقام مسئول گفت: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در سال تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها چهار تفاهمنامه احیای مسئولیتهای اجتماعی واحدهای صنعتی با چهار واحد تولیدی پایا بسپار، سحر، پلمپین صنعت و قند هکمتان امضا شد.
رسولیان درخصوص مفاد این تفاهمنامه افزود: ارتقای تابآوری جامعه محلی، توانمندسازی روستاییان، حفظ عزت نفس و کرامت انسانی محرومان، توانمندسازی، تعالی، خوداتکایی و رفع محرومیت اقتصادی و فرهنگی مردم در روستاها در جهت اقتصاد مقاومتی از اهداف این تفاهمنامه است.
وی از بازگشت بیش از یکهزار و 500 واحد راکد تولیدی و صنعتی به چرخه تولید در سال گذشته خبر داد و گفت: احیای این واحدها 26 هزار شغل جدید ایجاد کرد.
رسولیان با اشاره به وضعیت کشور در سال گذشته از منظر رشد و توسعه صنعتی، عنوان کرد: احیای واحدهای راکد از برنامههای مهمی بوده که در وزارت صنعت، معدن و تجارت مورد پیگیری و توجه قرار گرفته است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از تعداد مذکور 57 واحد راکد در استان همدان احیا شده، بهنحوی که با احیای این واحدها جمعیت قابل توجهی به کار بازگشتند.
رئیس هیئتمدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در ادامه صحبتهای خود ضمن ابراز خرسندی از بازگردانی 800 واحد غیر فعال در خارج از شهرکهای صنعتی، ادامه داد: در سال جاری نیز احیا و بازگردانی حداقل یکهزار و 600 واحد صنعتی به جرگه تولید در دستور کار قرار دارد.
وی با تأکید بر اینکه توسعه از مسیر تولید و تولید از مسیر بخش خصوصی است، عنوان کرد: کشورهای توسعهیافته از این مسیر وارد کار شدهاند.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در بازدید از واحدهای تولیدی پایا بسپار، پلمپین صنعت و سحر در شهرک صنعتی بوعلی با اشاره به ورود موفق شرکت صنایع غذایی سحر به ایجاد اشتغال و خرید محصولات کشاورزی از دورترین نقاط کشور، گفت: راهاندازی بنگاه اقتصادی در قلعه گنج استان کرمان توسط این واحد تولیدی شایسته قدردانی بوده و این روند به معنای احیای مسئولیتهای اجتماعی است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: با وجود فشارها و تحریمهای اقتصادی که به جمهوری اسلامی وارد میشود، توانستیم در سال گذشته در حوزه صنعت و معدن رشد مناسبی داشته باشیم.
رشد بیش از هفتونیم درصدی حوزه صنعت کشور
وی در این راستا از رشد بیش از هفتونیم درصدی حوزه صنعت در کشور نام برد و افزود: حرکتها در این مسیر مناسب بوده و توانستهایم زمینهایی را به بنگاههای اقتصادی نیز واگذار کنیم.
رسولیان در این زمینه از رشد واگذاری زمینها به بنگاههای اقتصادی در سال 99 نسبت به سال 98 سخن گفت و بیان کرد: امید است نهضت بهرهبرداری از بنگاههای اقتصادی را شاهد باشیم.
وی با تصریح بر اینکه در شهرکهای صنعتی نیاز به تأمین زیرساختها است، اظهار کرد: در زمینه اعتبارات محدودیتهایی وجود دارد که امیدواریم با همکاری استانداران این محدودیتهای مالی نیز برطرف شوند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران عنوان کرد: طی سال جاری علاوهبر افزایش میزان واگذاری زمینهای صنعتی، برقرسانیها، تأمین گاز مورد نیاز و تأمین آب این شهرکها را نیز در دستور کار خواهیم داشت.
رسولیان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص مساعدت به تولیدکنندگان و پشتیبانیها و مانعزدایی از امور آنها، اضافه کرد: برنامه مدونی برای حمایت از واحدهای صنعتی پیشبینی شده و تخفیفهای مناسبی در زمینه واگذاری اراضی و توجه ویژه به شرکتهای دانشبنیان خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه ایجاد یکهزار واحد کارگاهی ویژه شرکتهای دانشبنیان در کشور در دستور کار قرار دارد، یادآور شد: امیدواریم بتوانیم در سال جاری شاهد افزایش مطلوبی درخصوص سطح تولید صنعتی باشیم.
شناسه خبر 44470