سپهرغرب، گروه سلامت: مدیر گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت: ید یکی از مواد مغذی و مورد نیاز بدن است که باید به منظور پیشگیری از بروز اختلالات ناشی از کمبود آن به صورت روزانه و مداوم ازطریق مصرف موادغذایی یددار تامین شود.
پریسا ترابی افزود: آمارها نشان میدهد که 1/6 میلیارد نفر از مردم دنیا در معرض خطر کمبود ید هستند، البته با همگانی کردن مصرف نمک یددار شیوع کواتر به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: برنامه مبارزه با کمبود ید و مصرف نمک یددار سبب کاهش قابل توجهی در شیوع، شدت گواتر و کفایت ید دریافتی با توجه به افزایش مشخص در میزان ید دفعی ادرار شده است. کندذهنی، گواتر، اختلالات عضوی، کوتاهی قد، عقبماندگی شدید ذهنی و جسمی و نازایی از عوارض کمبود ید در بدن است. مهمترین منابع غذایی طبیعی تأمین ید شامل ماهیهای آب شور، صدف و جلبک دریایی است.
شناسه خبر 49509