معاون امور عمرانی استاندار کردستان:
پروژههای عمران شهری، پیوست اجتماعی و اقتصادی میخواهد
سپهرغرب، گروه خبر: معاون امور عمرانی استاندار کردستان عنوان کرد: توجه به پیوست اجتماعی و اقتصادی در اجرای پروژههای عمران شهری ضروری است که در گذشته کمتر به آن توجه شده است.
کیومرث حبیبی در جلسهای با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر سنندج اظهار کرد: باید طرح شاخص ماندگار در کنار سایر وظایف شهرداری و شوراها در سنندج کلید بخورد.
وی اضافه کرد: مهمترین رسالت و فلسفه وجودی شوراهای اسلامی شهر انتقال حاکمیت به هستههای مردمی است هرچند تا رسیدن به جایگاه اصلی شوراها فاصله داریم اما امیدواریم این مهم در این دوره تحقق پیدا کند.
وی حضور فعال و منظم همراه با کارایی و اثرگذاری شوراهای اسلامی شهر در کمیسیونها را ضروری خواند و گفت: مطالبات مطرحشده در زمینه برندسازی شهر سنندج، رفع مشکلات ترافیکی، عمران، توسعه زیرساختهای گردشگری به حق است و از تمام ظرفیتها برای تحقق و پاسخگویی به این مطالبات استفاده خواهیم کرد.
این مسئول تصریح کرد: شورا و شهرداری سنندج بزرگترین نماد عمرانی استان کردستان هستند از این رو باید تمام توان خود را برای توسعه همهجانبه مرکز استان بهکار گیرند.
حبیبی خاطرنشان کرد: فارغ از تفکرات سیاسی خود را موظف به همکاری با شوراها میدانیم چرا که معتقدیم شوراها بهعنوان نماینده و منتخب مردم پل ارتباطی بین جامعه و دولت هستند.
وی رونق سرمایهگذاری را از اولویتها و نیازهای مهم عنوان کرد و گفت: معتقدم تفکر عمدی ضد سرمایهگذاری وجود ندارد بلکه تنها مشکل ما در این حوزه بروکراسیهای صفت و سخت اداری و عدم آشنایی به قوانین است.
وی بر برونسپاری و الکترونیکی کردن کارها در بدنه شهرداری با هدف تسهیل در خدمترسانی به مردم و به حداقل رساندن مراجعات فیزیکی تأکید کرد و گفت: اجرای شهرداری الکترونیک در این دوره بهعنوان کاری ماندگار در فعالیت شورا و شهرداری باید کلید بخورد.
معاون امور عمرانی استاندار کردستان تأکید کرد: توجه به پیوست اجتماعی و اقتصادی در اجرای پروژههای عمران شهری ضروری است که در گذشته کمتر به آن توجه شده است.
حبیبی اضافه کرد: اگر پارک و فضایی در شهر طراحی میکنید باید از نظر اقتصادی هم توجیهپذیر باشد چون خیلی از فضاها و پارکهایی که در سطح شهر وجود دارد، خیلی خوب طراحی شده اما توجیه اقتصادی ندارند.
وی در ادامه گفت: بر اساس رایزنیهایی که صورت گرفته، قیر مازاد در استانهای دیگر به استان کردستان تعلق میگیرد و در این خصوص، سقز و سنندج بهصورت ویژه دیده خواهد شد.
وی افزود: معتقدیم باید شهرداریها از شهرفروشی دست بکشند و درآمد پایدار ایجاد کنند، تحقق این مهم نیازمند بهرهگیری از توان و ظرفیت علمی و دانشگاهی برای اجرای پروژههای با توجیه مناسب اقتصادی است.
این مسئول از بازنگری طرح جامع شهر سنندج خبر داد و اظهار کرد: در بازنگری طرح تفصیلی باید بهصورت علمی و آکادمی تحولات آینده پیشبینی و دغدغههای مردم در آن پیادهسازی شود.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج نیز عنوان کرد: سنندج به عنوان شهری جهانی باید از بهترین امکانات و زیرساختها بهرهمند باشد.
فرهاد میمنتآبادی انتخاب شهردار سنندج را موضوعی حیثیتی برای شورای اسلامی شهر سنندج خواند و گفت: با توجه به تجربه چهار سال شورایی شهردار سنندج این انتخاب برای تکتک اعضای شورا حیثیتی بوده و با همین دید از برنامهها و طرحهای شهردار به جد و تمام قد حمایت میکنیم.
وی با اشاره به اینکه در دوره مدیریت فعلی شهرداری با تلاش تیم مدیریتی وضعیت شهرداری سنندج نسبت به گذشته ایدهآل شده است، افزود: بهروز شدن پرداخت حقوق و اقدامات مختلف در زمینه عمران شهری، آسفالت معابر، فضای سبز و... از اقدامات ارزشمندی است که در این دوره اتفاق افتاده و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.
وی تصریح کرد: امروز شهر سنندج از صرف مرکزیت استان کردستان خارج شده و جنبه بینالمللی پیدا کرده و بهعنوان پایتخت کتاب ایران، شهر جهانی نوروز و شهر جهانی موسیقی شناخته شده است.
به گفته رئیس شورای اسلامی شهر سنندج، چنین جایگاهی نیاز به تلاش و کار بیشتر برای رفع مشکلات و تحقق توسعه همهجانبه در بخشهای مختلف را مضاعف کرده است.
میمنتآبادی تصریح کرد: رفع مسائل و مشکلات سطح شهر نیاز به برنامه راهبردی و تأمین اعتبار دارد و معاون امور عمرانی استاندار کردستان میتواند در این حوزه نقش جدی داشته باشد.
وی عنوان کرد: اگرچه سن تأسیس شهرداری سنندج به 100 سالگی نزدیک شده و خدمات خوبی در حوزه عمران شهری و خدماترسانی به مردم انجام شده اما هنوز هم مشکلاتی در زمینه زیرساختها وجود دارد.
این مسئول همچنین تصریح کرد: در حالی شهر سنندج بیش از 10هزار نفر هنرمند صاحب عنوان دارد و تاریخ آن سرشار از هنرمندان شاخص است حتی یک فرهنگسرای آبرومند ندارد.
میمنتآبادی افزود: وضعیت شهرداری به لحاظ منابع مالی خوب نیست و ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری برای خروج از این وضعیت ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری را با 300 میلیارد تومان بدهی و پنج ماه حقوق معوق کارکنان تحویل شهردار فعلی دادیم اما با تلاش تیم مدیریت فعلی شهرداری، حقوق کارکنان بهروز شده است.
وی عنوان کرد: سرمایهگذاری در راستای توسعه همهجانبه شهر سنندج ضروری است و این موضوع نیاز به رفع موانع و بروکراسیهای اداری دارد.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج با ابراز اینکه ساخت و سازهای غیرمجاز هم از دیگر مشکلاتی است که رفع آن نیاز به همراهی همه بخشها دارد اظهار کرد: طرحهای کلانی که در سطح شهر اجرا میشود باید داری پیوست اقتصادی و اجتماعی باشد.
میمنتآبادی خواستار تشکیل و فعال کردن شورای آب در شهر سنندج شد و گفت: از سیاستهای آبی کشور انتقادی نداریم ولی بهعنوان تأمینکننده آب نباید چنین شرایطی را در حوزه آب داشته باشیم.
شهردار سنندج گفت: شهرداری 21 هکتار زمین مسکونی به ارزش تقریبی دو هزار میلیارد تومان از ادارهکل راه و شهرسازی استان طلب دارد که در صورت واگذاری آن، برای شهرداری سنندج یک پشتوانه مالی و حق شهر و شهروندان سنندجی است.
سید انور رشیدی اظهار کرد: تمام توان خود را برای رفع مشکلات و توسعه شهر بهکار خواهیم گرفت.
وی به تلاش برای تبدیل سنندج بهعنوان شهری جذاب در برنامه پنج ساله اشاره کرد و گفت: در راستای تحقق این برنامه از تمام ظرفیتهای در اختیار استفاده خواهیم کرد.
شهردار سنندج اظهار کرد: پیادهراه محوری از اولویتهای مهم شهرداری سنندج است که کار مطالعاتی پیادهراه در مرکز شهر شروع شده است.
رشیدی با اشاره به اینکه در قالب طرح محلهمحور، لکهگیری و آسفالت 20 خیابان شهر که نیاز به لایه آسفالت دارد انجام خواهد شد گفت: چند طرح کلان در حوزه عمران شهری با محوریت رفع مشکلات ترافیکی در سنندج تعریف و کار مطالعاتی آنها انجام شده و بهزودی وارد فاز اجرا میشود.
وی همچنین عنوان کرد: توسعه ورزش محلات و حمایت از ورزشکاران را بهعنوان یک اولویت مهم دنبال میکنیم.
شهردار سنندج خاطرنشان کرد: در زمینه اجتماعی هم، شاخصترین کار و برنامه شهرداری سنندج اجرای مرکز ترک اعتیاد ماده 16 برای جمعآوری معتادین متجاهر با ظرفیت بالای 400 نفر است که دو میلیارد تومان برای تجهیز و آمادهسازی آن نیاز است که امیدواریم اعتبار آن تأمین شود.
رشیدی با بیان اینکه اجرای پارکهای 20 هکتاری نیشتمان و 3 هکتاری معلم با دیدگاه سرمایهگذاری در دو بخش شهر اجرا خواهد شد گفت: در راستای ایجاد درآمد پایدار موضوع کارخانه تولید بتن توسط سازمان بازآفرینی شهرداری سنندج در حال انجام است.
وی با اشاره به طلب 21 هکتاری اراضی مسکونی شهرداری سنندج از اداره کل راه و شهرسازی استان کردستان، گفت: این موضوع را در سفر وزیر کشور به کردستان مطرح کردیم و دستور لازم را گرفتیم که در صورت تمکین راه و شهرسازی انقلاب عظیمی در شهرداری صورت خواهد گرفت.
وی اظهار کرد: این20 هکتار اراضی که تقریباً ارزش دو هزار میلیارد تومانی دارد برای شهرداری سنندج یک پشتوانه مالی و حق شهر و شهروندان سنندجی است.
شناسه خبر 59125