سپهرغرب، گروه خبر: رئیس گروه بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی همدان از احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در همدان خبر داد و گفت: سال جاری در استان موردی از این بیماری مشاهده نشده اما مردم مراقبتهای لازم را داشته باشند.
سید جلال بطحایی؛ با هشدار به احتمال انتقال بیماری تب همولوژیک کریمه کنگو از دام به انسان اظهار کرد: با توجه به فرا رسیدن بازگشت زائران اربعین حسینی و افزایش ذبح گوسفندان خطر بیماری تب کریمه کنگو وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تبدار است گفت: این ویروس اولینبار در کریمه و کنگو تشخیص داده شد و به همین خاطر به نام این دو منطقه مشهور است.
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی همدان با اشاره به اینکه کریمه کنگو بیماری ویروسی حاد تبدار است که اگر به موقع تشخیص و درمان نشود میزان کشندگی بالایی خواهد داشت عنوان کرد: در برخی منابع 30 تا 70 درصد مرگ را هم برای این بیماری گزارش دادهاند و باید مراقبتهای لازم را داشت.
بطحایی با بیان اینکه عامل و مخزن بیماری کنه است و کنه باعث انتقال میشود و انسان میتواند در مسیر انتقال بیماری قرار گیرد گفت: این بیماری معمولا در اثر له کردن کنه و کشتن کنه روی پوست بدن به وجود میآید و راه دیگر آن نیز تماس با ترشحات آلوده است.
وی با اشاره به اینکه اگر انسان با ترشحات دامهای آلوده تماس پیدا کند، میتواند در معرض انتقال باشد افزود: دو گروه با خطر این بیماری مواجه هستند یکی دامداران و کسانی که با دام سروکار دارند نظیر کارگران کشتارگاهها و دامپزشکان هستند و دیگری کارکنان بیمارستانی که میتوانند به این بیماری درگیر شوند.
وی با بیان اینکه افرادی که دام را در منزل ذبح میکنند ممکن است آنها نیز آلوده شوند تأکید کرد: حواسمان باشد ترجیحاً دام در منزل ذبح نشود و اگر افراد میخواهند ذبحی داشته باشند دام را از محلهایی تهیه کنند که زیر نظر دامپزشکی باشد و سلامت آن تأمین شود.
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی همدان با اشاره به اینکه ممکن است گوسفند ذبح شده در منزل آلوده باشد و خون و ترشحات باعث انتقال بیماری شود خاطرنشان کرد: افراد میتوانند در محلهایی که دامپزشکی تعیین کرده دام را تهیه و در همان جا ذبح و قربانی را انجام دهند و به منزل انتقال ندهند تا مشکلی پیش نیاید.
بطحایی استفاده از وسایل حفاظت فردی نظیر دستکش و ماسک را از سوی کارکنان و کسانی که با کشتار دام سروکار دارند مهم دانست و گفت: کارکنان بیمارستانی نیز حواسشان باشد، از این وسایل استفاده کنند.
وی با اشاره به ضرورت کاهش تماس غیرضروری با دام خاطرنشان کرد: کشتارهای دام تا حد ممکن زیرنظر دامپزشکی انجام شود و با داشتن هرگونه علائم به پزشک مراجعه شود.
وی با اهمیت به تهیه گوشت از محلهای مناسب و مراکزی که زیر نظر دامپزشکی است گفت: دامهایی که در کشتارگاه ذبح میشوند مرحله 24 ساعته پیش سردخانه را طی میکنند که با این عمل ویروس منتقل نخواهد شد.
رئیس گروه بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان کشتار غیرمجاز دام در منازل و معابر عمومی، مصرف گوشت و فرآوردههای دامی تولید و عرضه شده خارج از زنجیره نظارتی دامپزشکی و رعایت نکردن تدابیر پیشگیرانه هنگام تماس با دامها و اماکن نگهداری دام را از مهمترین راههای انتقال این بیماری عنوان کرد.
بطحایی در پایان بیان کرد: خوشبختانه در سال جاری در استان موردی از بیماری تب کریمه کنگو مشاهده نشده، البته دامپزشکی به دامداران توصیه میکند که اقدامات پیشگیرانه از قبیل سمپاشی دام و نیز سمپاشی جایگاههای نگهداری دام اقدام شود.
شناسه خبر 60199