سپهرغرب، گروه سلامت: وجود چربی در کبد، طبیعی است، اما اگر این میزان از چربی بیشتر از 5 تا 10 درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب یا استئاتوز مبتلا شده است که اشاره به جمع شدن چربی در کبد دارد. رژیم غذایی متعادل و کنترل وزن، عاملی مهم در پیشگیری از کبد چرب است.
وجود چربی در کبد، طبیعی است، اما اگر این میزان از چربی بیشتر از 5 تا 10 درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب یا استئاتوز مبتلا شده است که اشاره به جمع شدن چربی در کبد دارد. رژیم غذایی متعادل و کنترل وزن، عاملی مهم در پیشگیری از کبد چرب است.
شهرزاد حاجی رفیعی، کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان آوج، ضمن بیان این مطلب، گفت: نگرانی عمده در خصوص این بیماری این است که معمولا نشانه و علامتی ندارد و در صورت ابتلا و درمان نشدن به موقع، میتواند اثرات و عوارض خطرناکی، مانند: التهاب و زخمهای کبدی و در شدیدترین حالت، نارسایی کبد را به همراه داشته باشد.
به گفته این کارشناس، بروز علائم مبهم، شامل: خستگی، کاهش وزن و یا کاهش اشتها، ضعف، تهوع، گیجی، مشکل در تصمیم گیری و یا تمرکز، میتوانند از نشانههای اولیه این بیماری خاموش باشد که در این صورت، ضرورت مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات تکمیلی احساس میشود.
وی با اشاره به نقش کلیدی کبد در تصفیه و سم زدایی کلیه مواد غذایی و دارویی وارد شده به بدن، رژیم غذایی سالم را در پیشگیری از ابتلا به کبد چرب موثر دانست و گفت: رژیم غذایی انتخابی افراد مبتلا به کبد چرب، باید حاوی مقدار قابل توجهی میوه و سبزی و مواد غذایی پُرفیبر باشد و نیز کاهش چربی مصرفی به ویژه چربیهای اشباع شده و جایگزینی آنها با چربیهای غیر اشباع که در روغن زیتون و ماهی وجود دارند، توصیه میشود.
این کارشناس در خصوص کنترل وزن، گفت: کاهش وزن سریع با رژیمهای غیر اصولی، میتواند سیر این بیماری را سریع تر کند و تنها با یک رژیم غذایی متعادل همراه با 30 تا 60 دقیقه پیاده روی تند در طی روز، میتوان تا حد زیادی از بروز این بیماری پیشگیری کرد.
شناسه خبر 61176