سازمان دامپزشکی کشور با صدور اطلاعیه ای در آستانه عید قربان نسبت به ذبح دام خارج از چرخه نظارتی، مصرف بدون فاصله زمانی گوشت ذبحشده و عدم استفاده از وسایل و تجهیزات مخصوص کشتار دام هشدار داد.
بازرسان بهداشت گوشت دامپزشکی و ناظران شرعی با استقرار در نقاط مختلف شهرها بهویژه در محل کشتارگاههای دامی (ثابت و سیار)، دامهای کشتاری شما را از نظر آلودگی به عوامل بیماریزا بالاخص بیماریهای مشترک بین انسان و دام بازرسی کرده و سلامتی مصرفکنندگان را از ابتلا به بیماریها تضمین خواهند کرد.
سازمان دامپزشکی کشور در این اطلاعیه از مردم خواست به مناسبت عید سعید قربان بهمنظور حفظ سلامت خود و سایر شهروندان توصیههای بهداشتی ذیل را جدی بگیرند:
1- از ذبح دام خارج از چرخه نظارت بهداشتی دامپزشکی مثل ذبح در معابر عمومی، خیابان و منازل اکیداً خودداری کنند.
2- گوشت و آلایش خوراکی دام ذبحشده را قبل از مصرف حداقل 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد (یخچال) نگهداری کنند.
3- برای قطعه کردن گوشت و شستشوی آن حتماً از دستکش استفاده کنند.
4- از برش دادن کیستها و آبسههای موجود بر روی لاشه و دل و جگر جدا خودداری کنند.
5- اندامها و ضایعات غیر قابل مصرف را به هیچ وجه در اختیار حیوانات قرار ندهند.
6- گوشت و آلایش خوراکی را تا جایی که ممکن است کاملاً پخته و سپس مصرف کنند.
7- وسایل و سایر تجهیزات در تماس با گوشت و آلایش را به خوبی شسته و ضدعفونی کنند.
منبع: خبرگزاری تسنیم
شناسه خبر 83616