مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه:
شهروندان به هیچ عنوان لبنیات سنتی مصرف نکنند
سپهرغرب، گروه سلامت: مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه سلامت شیری که در واحدهای تولید لبنیات سنتی مصرف میشود مورد تأیید نیست، گفت: شهروندان به هیچ عنوان از محصولات این واحدها استفاده نکنند.
«حسین حیدری» روز یکشنبه اظهار کرد: چندسالی است واحدهایی با عنوان فروشگاههای عرضه لبنیات سنتی در کشور و استان دایر شده است که براساس پروتکلهای سازمان دامپزشکی مورد تأیید نیستند؛ هرچند که مجوزهای صادرشده برای این مراکز مربوط به حوزه دامپزشکی نیست.
وی با بیان اینکه یکی از راههای انتقال تب مالت مصرف لبنیاتی است که در تولید آنها پروسه بهداشتی رعایت نمیشود، افزود: محصولات تولیدشده در این واحدها ازلحاظ بهداشتی مورد تأیید دامپزشکی نیست، زیرا شیر که خمیرمایه اصلی محصولات تولیدی این مراکز است، مشخص نیست از کجا تأمین و به چه شکل حمل و مورد مصرف قرار میگیرد؛ ازاینرو این اداره کل محصولات مذکور را تهدیدی علیه بهداشت جامعه دانسته و به شهروندان توصیه میکند از آنها استفاده نکنند.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه اضافه کرد: در پروسه تولید در این واحدها هیچ ضابطهای برای نظارت وجود ندارد؛ یعنی شیر خام را از دامداریهایی که سنتی و یا عشایری هستند تهیه و بدون رعایت اصول بهداشتی ازجمله زنجیره سرد و عدم تأییدیه مسئول فنی تبدیل به انواع محصولات لبنی میکنند.
حیدری یکی از مراکز توسعه و شیوع تب مالت در استان را این مراکز عرضه لبنیات سنتی دانست و تأکید کرد: بیش از 90 درصد پرورش دام در استان سنتی است؛ یعنی یا روستایی است یا عشایری و تنها تعداد کمی دامداری صنعتی وجود دارد که رتبه بهداشتی و شرایط صنعتی را دارند، بنابراین قسمت اعظمی از شیر و فرآوردههای خام دامی از بافت عشایری، روستایی و سنتی استحصال میشود.
وی با بیان اینکه کرمانشاه یکی از استانهایی است که بهدلیل داشتن بافت عشایری و روستایی رتبه مناسبی را در بیماری بروسلوز در کشور ندارد، افزود: هرچند که نظارت بر واحدهای تولید لبنیات سنتی با شبکه بهداشت و درمان است، اما توصیه ما استفاده از محصولات لبنی پاستوریزه و عدم استفاده از لبنیات سنتی است.
حیدری یادآور شد: ما پیگیر آن هستیم شیری که وارد این مراکز میشود، پیش از استفاده در یک کارخانه پاستوریزه شده و سپس به آنها بازگردانده شود تا به این وسیله شیر خام بدون شناسنامهای که وارد این مراکز میشود، پس از طی کردن پروسه سالمسازی در اختیار آنها قرار داده شود.
وی تأکید کرد: اگر بتوان این امر را اجرا کرد، بسیاری از مشکلات این واحدها (هرچند که از ابتدا این اداره کل با تأسیس آنها مخالف بوده و هیچ دخل و تصرفی هم در آنها ندارد) تاحدودی مرتفع خواهد شد.
استان کرمانشاه درحال حاضر دارای بیش از سه میلیون رأس واحد دام سبک و 120 تا 150 هزار رأس دام سنگین بوده که بیشتر آنها بهصورت سنتی است.
این استان همچنین 21 کشتارگاه شامل سه کشتارگاه صنعتی دام (دو کشتارگاه در شهر کرمانشاه و یک کشتارگاه در شهرستان کنگاور)، هفت کشتارگاه صنعتی طیور و 11 کشتارگاه سنتی دارد.
شناسه خبر 72730