شناسه خبر:87879
1403/8/3 12:42:00

مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: نیمه نخست امسال، 67 هزار بازرسی از مراکز کشتارگاهی و عرضه فرآورده‌های خام دامی در استان انجام شد.


کامران زیباکردار روز پنجشنبه با بیان اینکه به خاطر اطمینان بخشی به مردم، هر سال به طور مرتب، از مراکز کشتارگاهی، فرآوری و عرضه، بازرسی انجام می‌شود، اظهار کرد: تمام مراکز عرضه رسمی شامل قصابی‌ها و مرغ‌فروشی‌ها، تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان است.
وی افزود: یکی از اهداف سازمان دامپزشکی، ارتقای سطح بهداشت فرآورده‌های خام دامی در جامعه است و در این رابطه اقدامات بسیار زیاد و متنوعی از مراکز تولید تا مراکز عرضه صورت گرفته است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان ادامه داد: بخش اصلی نظارت‌های ما معطوف به نطارت بر مراکز پروانه‌دار و رسمی است و در این رابطه هر ساله، بخش قابل توجهی از دام و طیوری که وارد کشتارگاه می‌شود، مورد بررسی و نظارت قرار می‌گیرد و بخشی به عنوان فرآورده‌های غیرقابل مصرف، ضبط و از چرخه مصرف حذف می‌شود.
زیباکردار به اهمیت همکاری مردم در شناسایی متخلفان اشاره کرد و افزود: در سطح مراکز عرضه رسمی، هیچگاه گوشت خارج از عرف و غیربهداشتی عرضه نمی‌شود و این نوع گوشت‌ها توسط مراکز غیررسمی و افراد دوره‌گرد توزیع می‌شود و از مردم درخواست می‌کنیم از خرید گوشت از چنین مراکز و افرادی خودداری کنند چون خطر انتقال بیماری مشترک بین دام و انسان وجود دارد.
وی با بیان اینکه نیمه نخست سال جاری، حدود 26 میلیون قطعه جوجه‌ریزی گوشتی انجام شد که کاملاً تحت نظر دامپزشکی بود، یادآور شد: بیش از 15 میلیون قطعه در دوره، ظرفیت اسمی داریم و یکی از استان‌های شاخص در تولید مرغ گوشتی هستیم یعنی تولید، مازاد مصرف استان است و به استان‌های دیگر صادر می‌شود.
در حال حاضر حدود یک میلیون و 600 هزار رأس دام سبک و سنگین در مراکز صنعتی، سنتی و روستایی و بیش از 817 واحد پرورش طیور گوشتی، مادر و تخم‌گذار در کردستان وجود دارد.

شناسه خبر 87879