شناسه خبر:87044
1403/7/12 17:07:00

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: 46 درصد از تحقق هدفگذاری شده امسال این استان در 6 ماه نخست امسال محقق شده است.


حسن میرزاخانی روز پنجشنبه در نشست کارگروه تخصصی اشتغال استان مرکزی در اراک، افزود: اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی یکی از اهداف مهم در سال جاری است که باید با جدیت دنبال شود.
وی بیان کرد: اشتغال ایجاد شده برای فارغ‌التحصلان دانشگاهی در استان مرکزی نسبت به سایر استان‌ها مطلوب نیست و نیاز است برنامه‌ریزی و تلاش جدی در این خصوص صورت گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی ادامه داد: نقش‌آفرینی فرمانداران در تحقق اشتغال‌های ایجاد شده در استان مرکزی جای تقدیر دارد و با همتی که وجود دارد باید تلاش شود تا علاوه با تحقق تعهد، مازاد اشتغال نیز در استان ایجاد شود.
میرزاخانی اظهار کرد: سامانه رصد ارتقا‌یافته و قابل پیگیری و راستی‌آزمایی است و باید اشتغال‌های ایجادی بلافاصله در این سامانه ثبت و به روزهای پایانی موکول نشود.
وی تصریح کرد: عملکرد دستگاه‌ها و بانک‌های استان مرکزی باید در زمینه اشتغال و پرداخت تسهیلات با جدیت رصد شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی اضافه کرد: اتفاقات خوبی در زمینه اشتغال استان مرکزی در طول سال‌های اخیر رخ داده که باید تلاش شود تا روز به روز شرایط بهتری حاکم شود.
میرزاخانی عنوان کرد: شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به صورت مستمر و ماهانه برگزار می‌شود و بر اساس اعلام اتاق بازرگانی ایران، استان مرکزی رتبه نخست بهبود فضای کسب و کار کشور را دارد و این مهم در چند فصل متوالی رخ داده که باید تلاش شود تا ادامه‌دار باشد.
وی اظهار کرد: کمترین نرخ بیکاری استان مرکزی در تاریخ خود با چهار و هشت دهم درصد در بهار امسال به ثبت رسیده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی هم در این نشست گفت: تعهد اشتغال امسال این استان، 11 هزار و 624 نفر است که از این تعداد باید چهار هزار و 359 اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی ایجاد شود.
جمشید امیدی افزود: تاکنون پنج هزار و 400 شغل معادل 46 درصد از تعهد هدفگذاری شده استان مرکزی محقق شده است.
وی بیان کرد: از پنج هزار و 400 شغل ایجاد شده امسال، یک‌هزار و 194 شغل برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ایجاد شده که 27 درصد از برنامه این بخش تحقق یافته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: 370 طرح اشتغال امسال در استان برگشت خورده که 85 طرح مربوط به اراک، 36 مورد در آشتیان، 37 طرح در تفرش، 19 مورد در خمین، 46 طرح در خنداب، 6 مورد در دلیجان، 30 طرح در زرندیه، 25 مورد در ساوه، 14 طرح در شازند، 26 مورد در فراهان، 20 طرح در کمیجان و 27 مورد در محلات است.
امیدی اظهار کرد: استان مرکزی هم‌اکنون در راستای ثبت اشتغال در سامانه رصد رتبه 15 کشور را دارد که این رتبه با توجه به سنوات گذشته، مطلوب نیست و باید تلاش مضاعفی در این راستا به کار گرفته شود.
وی اظهار کرد: اعتبار ابلاغ شده مشاغل خانگی استان مرکزی در سال جاری یک‌هزار و 489 میلیارد ریال است که یک‌هزار و 489 میلیارد ریال آن تخصیص یافته و یک‌هزار و 182 میلیارد ریال به بانک‌های عامل معرفی شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: درصد معرفی به ابلاغی در این بخش 79 درصد است و تاکنون 188 میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی معادل 13 درصد از مبلغ ابلاغی، پرداخت شده است.
امیدی اظهار کرد: تعداد اشتغال پیش‌بینی‌شده مشاغل خانگی امسال در استان مرکزی، 993 نفر است.
وی گفت: اعتبار جز 3 بند ب، تبصره 2 در استان مرکزی، 12 هزار و 901 میلیارد ریال است که 6 هزار و 300 میلیارد ریال آن تخصیص یافته و تاکنون 2 هزار و 563 میلیارد ریال به بانک‌های عامل معرفی شده و 85 میلیارد ریال تسهیلات در این بخش پرداخت شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: اعتبار جز 4 بند ب، تبصره 2 در استان 9 هزار و 288 میلیارد ریال است که پنج هزار و 264 میلیارد ریال آن تخصیص یافته، چهار هزار و 557 میلیارد ریال به بانک‌ها معرفی و یک هزار و 174 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
امیدی عنوان کرد: اشتغال پیش‌بینی شده جز 3 بند ب، تبصره 2 در استان مرکزی هشت هزار و 601 نفر و در جز 4 بند ب، تبصره 2، 6 هزار و 192 نفر است.
وی گفت: بیشترین میزان تسهیلات پرداختی مشاغل خانگی استان مرکزی در سال جاری مربوط به شهرستان‌های فراهان، زرندیه و تفرش و کمترین میزان پرداختی در شهرستان‌های خنداب، آشتیان و ساوه است.

شناسه خبر 87044