رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: با هدف تولید محصول نخود سالم و ارگانیک در مزارع، این محصول در استان کرمانشاه با استفاده از شیوه مدیریت تلفیقی کشت میشود.
علی چالهچاله افزود: هم اکنون استان کرمانشاه با کشت بیش از 150 هزار هکتار از اراضی کشاورزی خود و تولید سالانه 160 هزار تن نخود در سال بزرگترین تولید کننده این محصول در کشور است که علاوه بر تامین نیازهای استان مقادیر زیادی از آن را به سایر استانها و حتی خارج از کشور صادر میکند.
وی اظهار کرد: برهمین اساس توجه به تولید نخود سالم و ارگانیک در استان بدون مصرف آفت کشها و تولید به روش مدیریت تلفیقی محصول از ضرورتهای تولید این محصول در استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه یادآور شد: برای دست یافتن به این مهم از سال زراعی پیش رو به صورت آزمایشی، تولید به روش مدیریت تلفیقی در سطح شهرستانهای استان اجرایی میشود.
یک سوم نخود کشور در کرمانشاه تولید میشود
چالهچاله با بیان اینکه کرمانشاه از دیرباز قطب اول تولید نخود در کشور به شمار میرفته است؛ به طوری که سالانه یک سوم نخود کل کشور در این استان تولید میشود افزود: اهمیت کشت نخود در استان موجب شد تا خردادماه امسال نخستین جشنواره و همایش ملی نخود ایران به مدت 2 روز در این استان با حضور جمعی از کارشناسان و صاحب نظران حوزه کشاورزی و بخصوص نخود کشور برگزار شود.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت محصول نخود در استان کرمانشاه مدیریت جهاد کشاورزی 2 پروژه مهم مدیریت تلفیقی محصول نخود و تاسیس آمادگاه مقابله با تهدیدات زیستی گیاهی در استان را در حال اجرا دارد.
چالهچاله تاکید کرد: برهمین اساس و با استفاده از اعتبارات منابع ملی و استانی و با هدف شناسایی، ردیابی و کنترل تهدیدات زیستی، آمادگاه مقابله با تهدیدات زیستی گیاهی استان کرمانشاه برای نیل به اهداف پدافند غیرعامل و مرزبانی زیستی نیز در استان کرمانشاه ایجاد و تجهیز خواهد شد.
کشت حبوبات در دیمزارهای کرمانشاه در اولویت طرح جهش تولید قرار دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه گفت: کشت حبوبات به ویژه نخود در دیمزارها در اولویت طرح جهش تولید و تغییر الگوی کشت استان قرار دارد.
وی توسعه سطح زیرکشت نخود را نیازمند نگاه توسعهای و همه جانبه دانست و گفت: با توجه به اینکه عمده مزارع استان کرمانشاه دیمزار است، توسعه سطح زیر کشت نخود در این استان با توجه به قابلیتهای موجود میتواند درآمد و اشتغال خوبی را برای زارعین فراهم آورد.
چالهچاله اضافه کرد: توسعه نخود نیازمند اقدامات اساسی و برنامهریزیهای ویژه است و در حال حاضر عمده کشت نخود در اراضی دیم کشور بهصورت بهاره بوده و غیر از عملیات کاشت، سایر عملیات آن بهصورت نیمهمکانیزه انجام میشود.
وی گفت: تولید نخود در کشور به دلیل مشکلات مختلف هر ساله دچار فراز و نشیبهایی میشود که نه تنها تولیدکنندگان بلکه مصرفکنندگان را نیز با چالش روبرو میکند.
چالهچاله با اشاره به ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تغییر الگوی کشت در راستای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان افزود: در این راستا حبوبات و بهویژه نخود بهعنوان اولویت کشت در این طرح قرار دارد.
شناسه خبر 74241