شناسه خبر:74926
1402/7/30 13:11:55

سپهرغرب-گروه خبر:مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه امسال 279 هزار تُن از محصولات باغی استان همدان به‌علت سرمازدگی از بین رفت، گفت: تاکنون 576 هزار و 651 تُن محصول باغی در استان همدان برداشت شده است.

حجت‌الله شهبازی با اشاره به اینکه بیشترین خسارت سرمازدگی در باغات انگور و گردو بوده است، اظهار کرد: در سال‌ جاری پیش‌بینی می‌شد 855 هزار تُن محصول باغی از 80 هزار هکتار سطح باغات این استان برداشت شود، اما به‌علت خسارت سرمازدگی بهاره، 279 هزار تُن از محصولات باغی را از دست دادیم.

وی با بیان اینکه انگور با 252 هزار تُن بیشترین تولید محصولات باغی استان را به خود اختصاص داده است، اضافه کرد: 205 هزار تُن از انگور استان همدان دچار خسارت شده است.

شهبازی با اشاره به خسارت 17 هزار تُنی باغات سیب استان همدان، یادآور شد: تاکنون 154 هزار تُن سیب درختی در استان تولید شده و 17 هزار تُن از این محصول خسارت دیده است.

وی با بیان اینکه بیش از 65 هزار تُن هلو و شلیل در استان همدان تولید شده است، افزود: پیش‌بینی می‌شود 53 هزار تُن گردو از باغات استان برداشت شود، این درحالی است که 25 هزار تُن از گردوی استان دچار سرمازدگی شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از اضافه شدن 10 هکتار به سطح گلخانه‌های استان خبر داد و خاطرنشان کرد: تا پایان سال 1401 سطح گلخانه‌های استان همدان 247 هکتار بوده که در 6 ماهه نخست امسال نیز 10 هکتار به سطح گلخانه‌ها اضافه شده است.

وی با بیان اینکه بیش از 24 درصد گلخانه‌های استان در شهرستان همدان قرار دارد، ادامه داد: شهرستان کبودراهنگ با 36 هکتار و رزن با 31 هکتار بیشترین سطح گلخانه‌های استان همدان را دارا هستند.

شهبازی با اشاره به آغاز برداشت زعفران از مزارع استان، افزود: سطح زیر کشت زعفران در استان همدان 292 هکتار بوده که پیش‌بینی می‌شود امسال نیز 20 هکتار به این سطح اضافه شده باشد.

این مقام مسئول اظهار کرد: سال گذشته یک‌هزار و 305 کیلوگرم زعفران در استان تولید شد و امسال نیز پیش‌بینی می‌شود یک‌هزار و 400 کیلوگرم از این محصول برداشت شود.

وی از تولید چهار هزار و 728 تُن قارچ خوراکی در 6 ماهه نخست امسال خبر داد و افزود: در استان همدان 12 واحد صنعتی تولید قارچ خوراکی با ظرفیت اسمی چهار هزار و 78 تُن وجود دارد که چهار هزار و 55 تُن محصول در این واحدها تولید شده است.

شهبازی ادامه داد: همچنین ظرفیت واحدهای خانگی تولید قارچ خوراکی استان همدان 810 بوده که 672 تُن قارچ خوراکی در این واحدها تولید شده است.

وی تصریح کرد: سطح زیر کشت قارچ خوراکی استان همدان 286 هزار متر مربع است، به‌طوری که 246 هزار متر مربع مربوط به واحدهای صنعتی بوده و 40 هزار متر مربع نیز به واحدهای مشاغل خانگی اختصاص دارد.

 

شناسه خبر 74926