سپهرغرب، گروه کشاورزی: کارشناس ارشد اقتصادی گفت: در بیشتر استانهای کشور بیش از 50 درصد محصولات کشاورزی به ضایعات تبدیل میشود.

مهدی افشاری، در نشستی گفت: عدم آگاهی کشاورزان، نبود الگوی کشت مناسب، استفاده از کودها و سموم شیمیایی نامناسب، نگهداری و انبار کردن غیر اصولی محصولات کشاورزی، فرسایش ماشینآلات و ادوات کشاورزی از علل مهم تبدیل محصولات کشاورزی به ضایعات است.وی افزود: سالانه بیش 20 میلیون دلار رنگهای خوراکی و آفت کشها از سایر کشورها وارد میکنیم که با مدیریت بخش ضایعات میتوانیم با تولید این محصولات، واردات آنها را کاهش دهیم.
کارشناس ارشد اقتصادی ادامه داد: بخشی از امنیت غذایی، تولید محصولات ارگانیک است مثلاً اگر در تولید گندم موضوع کاشت، داشت و برداشت از دستورالعملی تبعیت شود میتوان کشت بهتری داشت و محصولات کاملاً ارگانیک و با کیفیت تولید کنیم و ضایعات آن را به حداقل برسانیم.
افشاری تصریح کرد: در حال حاضر یکی از دلایل واردات گندم به کشور این است که محصولات تولیدی ما کاملاً ارگانیک و با کیفیت نیستند و علت آن استفاده از کودهای و سموم شیمیایی نامناسب، نبود کشت و نداشتن الگوی مناسب کشت است که این موضوع موجب به وجود آمدن ضایعات بسیاری در بخش گندم میشود و ما برای جبران آن باید گندم وارد کنیم.
او بیان کرد: اگر بخش ضایعات را مدیریت کنیم میتوانیم بهعنوان ارزش افزوده مناسب در مواد اولیه برای بخش صنایع تبدیلی از آن استفاده کنیم.
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: وقتی مواد اولیه در کشور تأمین شود واردات آن کاهش مییابد و بحث تولید و اشتغال بهتر میشود، چیزی که امروز از نگاه خیلی از تصمیمگیرندههای این حوزه دور افتاده است.
شناسه خبر 78345