شناسه خبر:89893
1403/9/27 10:10:00

برای حفظ سلامت خود و خانواده از مصرف روغن نیمه‌جامد و حیوانی خودداری کنید.

هنگام خرید مواد غذایی صنعتی به برچسب آن ماده نگاه و توجه کنید اگر میزان اسید چرب ترانس آن قرمز رنگ بود از خرید آن خوداری کنید.
چربی‌ها و روغن‌های غذایی منبع بسیار مهم تأمین انرژی در بدن هستند. از نظر غذایی چربی‌ها در مقایسه با دو منبع دیگر غذایی بدن یعنی کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها، به تولید انرژی و کالری بیشتر با حجم کمتری از مصرف معروف هستند و روی هم رفته مصرف یک گرم از چربی‌ها می‌تواند بیش از دو برابر منابع دیگر با همان وزن، انرژی آزاد نماید.
به همین دلیل بسیاری از افراد در مورد مصرف چربی‌ها نگران هستند و با تصور ایجاد بیماری‌های قلبی و عروقی، تمایل کمتری به استفاده از چربی‌ها یا روغن‌های غذایی دارند. با این حال، برای به دست آوردن بینش بهتر در مورد تأثیر بالقوه چربی‌های رژیم غذایی مختلف بر خطر تصلب شرایین، لازم است به ادبیات گسترده مطالعات کوهورت و مطالعاتی که خطر رویدادهای مرتبط با مصرف چربی را ارزیابی می‌کنند، نگاهی بیندازیم.
زمانی که در مورد اثرات مثبت یا منفی مصرف چربی خون صحبت می‌شود، ملاک جایگزین کردن یک نوع چربی با چربی دیگر است. یعنی فرض کلی بر این است که میزان کالری و انرژی که به بدن وارد می‌شود ثابت باقی می‌ماند. عوامل خطر عمده عبارتند از رژیم غذایی ناسالم، عدم تحرک بدنی، مصرف دخانیات و الکل. در میان سایر عوامل غذایی، مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ به هر دلیلی را تا 34 درصد، مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر قلب را تا 28 درصد و بیماری عروق کرونر قلب را تا 21 درصد افزایش می‌دهد. مصرف چربی ترانس عامل مرگ زودرس 500 هزار مرگ زودرس ناشی از بیماری عروق کرونر در هر سال در سراسر جهان است.
چربی ترانس یا اسیدهای چرب تران (TFA)، اسیدهای چرب غیراشباع هستند که از منابع صنعتی یا طبیعی به دست می‌آیند. بیش از 278 هزار مرگ سالانه در سطح جهان را می‌توان به مصرف چربی ترانس تولید صنعتی نسبت داد. چربی ترانس شریان‌ها را مسدود می‌کند و خطر حمله قلبی و مرگ را افزایش می‌دهد.
چربی ترانس تولید شده صنعتی را می‌توان در مارگارین، روغن نیمه جامد، غذاهای سرخ شده و محصولات پخته شده مانند کراکر، بیسکویت و کیک و دونات یافت. غذاهای خیابانی و رستورانی پخته و سرخ شده اغلب حاوی چربی ترانس تولید شده صنعتی هستند. چربی ترانس همچنین می‌تواند به طور طبیعی در گوشت و غذاهای لبنی حیوانات نشخوارکننده (مانند گاو، گوسفند، بز) یافت شود. چربی‌های ترانس تولید شده در صنعت را می‌توان حذف کرد و با چربی‌ها یا روغن‌های سالم‌تر بدون تغییر هزینه، طعم یا در دسترس بودن غذا جایگزین کرد.
توصیه WHO (سازمان جهانی بهداشت) برای بزرگسالان این است که مصرف چربی ترانس را به کمتر از یک درصد کل انرژی دریافتی محدود کنند که برای یک رژیم غذایی 2000 کالری کمتر از 2.2 گرم در روز است.برای حفظ سلامت خود و خانواده خود از مصرف روغن نیمه‌جامد و حیوانی خودداری کنید. هنگام خرید مواد غذایی صنعتی به برچسب آن ماده نگاه و توجه کنید اگر میزان اسید چرب ترانس آن قرمز رنگ بود از خرید آن خوداری کنید. همچنین مصرف غذاهای سرخ‌شده و فست‌فود را به حداقل برسانید و با صرف کمی وقت با مواد غذایی سالمی که خریداری می‌کنید یک غذای سالم در خانه برای خود و اعضای خانواده درست کنید.

شناسه خبر 89893